Jos blom lage kwaliteit.png

Combinatiedeklaag Jos Blom Kraanverhuur B.V.

Voor Jos Blom Kraanverhuur mocht KWS Infra Amsterdam-Heerhugowaard het bedrijfsterrein van de vestiging in Alkmaar vernieuwen. In 2017 pakte KWS al het eerste deel van het bedrijfsterrein aan. Marco Blom van het kraanverhuurbedrijf vertelt: “Het stuk asfalt dat we vorig jaar hebben vernieuwd met een combinatietoplaag, van ZOAB waarbij de holle ruimte opgevuld is met cementslurry, is ons zo goed bevallen dat we besloten hebben om dit jaar de rest van het terrein ook aan te pakken.” Het terrein is zes jaar geleden aangekocht en stamt uit de jaren ’70. Hoog tijd voor vernieuwing dus.

Combinatie van ZOAB en beton

De combinatietoplaag van ZOAB en beton voorkomt deuken door zware puntlasten. Blom licht toe: “Bij ons wordt vaak gereden met zwaar materiaal met hoge asdrukken. Daar moet een goede toplaag tegenover staan. Daarom is de combinatietoplaag een goede optie voor ons bedrijf.”

Milieu-eisen

Om aan verschillende milieu-eisen te voldoen, legde KWS eerst nieuwe riolen aan inclusief nieuwe lijngoten. Die goten zorgen voor een goede afvoer naar de vetvangput. In de vetvangput worden vettige vloeistoffen zoals olieresten van het water gescheiden.

Interview Marco Blom