20220217 Asfalteren Recreatiepark West-Friesland Opmeer 011-012.jpg

Groot asfalt onderhoud recreatiepark West-Friesland

Het terrein van recreatiepark West Friesland was aan een grote opfrisbeurt toe. De ruim twee kilometer lange asfaltweg moest worden voorzien van een nieuwe deklaag, het betegelde basketbalveld had zijn beste tijd gehad en de entree van het recreatiepark moest er weer als nieuw uitzien. Een mooie klus voor asfaltofferte.nl    

In overleg met de opdrachtgever is besloten om de bestaande wegen te overlagen met een vier centimeter dikke deklaag, zodat de gehele constructie dikker en dus beter bestand is tegen het incidentele vrachtverkeer.

Het betegelde basketbalveld voorzien van een nieuwe asfaltconstructie bestaande uit een onderlaag en deklaag. De deklaag moest bestand zijn tegen langdurige puntlasten, die kunnen ontstaan door de zomerse festiviteiten op het basketbalveld. Hiertoe is een modificatie aan het deklaagmengsel toegevoegd.

Ook is de entree van het recreatiepark aangepakt, waarbij de bestaande deklaag verwijderd is en weer voorzien van een gloednieuwe deklaag. Tenslotte zijn de slagboomlussen vervangen.

Zo kan het park er weer jaren tegenaan.