20180214 WielerExperience Roosendaal 030 van 041_1.jpg

WielerExperience Roosendaal

Op 10 maart 2018 was de feestelijke opening van de WielerExperience in Roosendaal. In een hechte samenwerking met Velosolutions Benelux (specialist in het bouwen van wielerparken), de gemeente Roosendaal en wielersportvereniging De Kaaimannen realiseerden we tussen september 2017 en februari 2018 dit uitgebreide en eigentijdse fietsportpark.

Werkzaamheden

Het park bestaat uit drie verschillende gedeeltes. De eerste is een geasfalteerde wielerbaan van bijna een kilometer lang in de vorm van een '8', met daarin een kasseienstrook van 100 meter. In het middenterrein van de wielerbaan ligt als tweede area een mountainbike parcours met een rotsklim en -afdaling, een jump en houten vlonders. Het derde gedeelte is een pump track-baan. Deze verharde kombochtenbaan is met een oppervlakte van van 3500 m2 de grootste ter wereld en is bestemd voor alles wat wielen heeft. Op dit circuit kun je fietsen, skeeleren, steppen of skateboarden. Het belangrijkste doel is dat de jeugd daar een goede fietstechniek kan ontwikkelen in een veilige omgeving.

 

De wielerbaan is voorzien van een laag ZOAB. Door de open structuur zorgt dit type asfalt voor een goede afvoer van regenwater, waardoor de baan ook bij natte weersomstandigheden goed te berijden blijft. Het asfalt van de pump track baan is niet machinaal, maar met de hand aangebracht, of eigenlijk met de voet. De mannen van Velosolutions brachten met voetenwerk en trilplaten de voor de baan kenmerkende bochten en kommen aan.